ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΩΝ ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ

Γιάννης Γκοβεδάρος, Γενικός Αρχηγός και Υπεύθυνος Αναπτυξιακού και Τμημάτων Υποδομής Αθλητικού Σωματείου Α.Σ. ¨ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ¨ Κοζάνης / Γεν. Γραμματέας Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. 
¨Η ποιοτική εκμάθηση του μπάσκετ, μας ενδιαφέρει και όχι η στείρα προσέλευση παιδιών στην ομάδα¨
 
Κύριε Γκοβεδάρε, πείτε μας δυο λόγια για το Σωματείο σας.
Το Σωματείο μας ιδρύθηκε το 2004 από δυο φίλους, τον κ. Λουκά Καραγιαννάκη και τον κ. Δημήτρη Βλαχόπουλο, οι οποίοι δημιούργησαν αρχικά το Αντρικό τμήμα και μετέπειτα το 2006 το πρώτο τμήμα Ακαδημιών. Από τότε μέχρι σήμερα το ρόστερ αριθμεί στους 200 αθλητές ανανεωνόμενο συνεχώς  με την προσέλευση συνεχώς νέων αθλητών. Κατά την πρώτη συμμετοχή του Σωματείου στο Β΄ Τοπικό Πρωτάθλημα ΕΚΑΣΔΥΜ, κατέκτησε τον τίτλο και παράλληλα την άνοδο στην Α΄ κατηγορία όπου ανελλιπώς συμμετέχει στα play off ανόδου στη Γ΄ Εθνική κατηγορία με ιδιαίτερες αξιώσεις φέτος, όπως και πέρσι και 14 νίκες στις 15 αγωνιστικές που διεξήχθησαν μέχρι σήμερα. Κάπου εδώ να αναφέρω και τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου: Πρόεδρος είναι ο κ. Παναγιώτης Μαλούτας, Αντιπρόεδρος η κα Αναστασία Λιόντα, Γεν. Γραμματέας ο κ. Μάρκος Τσιρέκας , Ταμίας η κα Ευδοκία Μάρκου και μέλος ο κ. Θεόφιλος Παπαδόπουλος.
 
Είναι σύνηθες φαινόμενο στις ομάδες να αγωνίζονται παίκτες οι οποίοι δεν είναι ντόπιοι, αλλά προέρχονται από μεταγραφές. Θα θέλατε να το σχολιάσετε και να μας πείτε αν συμβαίνει το ίδιο με τους Διόσκουρους;
Όχι, σ΄ εμάς δε συμβαίνει κάτι τέτοιο. Πιστεύουμε ότι σ΄ αυτές τις κατηγορίες πρέπει να στηρίζεσαι στα δικά σου παιδιά και να μην τα ακυρώνεις. Στην Α2 και την Α1, οι οποίες είναι επαγγελματικές κατηγορίες, θα αναγκαστείς να ανοιχτείς, αλλά στις μικρότερες οφείλεις να εξαντλήσεις το δυναμικό της περιοχής σου και όχι να το απαξιώνεις. Άλλωστε τι ερείσματα μπορείς να έχεις στην τοπική κοινωνία, όταν δεν μπορείς να φέρεις στο γήπεδο, αν μη τι άλλο, συγγενείς και φίλους των αθλητών σου; Το ρόστερ μας αποτελείται και φέτος από Κοζανίτες αθλητές, αλλά και δύο φοιτητές οι οποίοι αγωνίζονται χρόνια τώρα στην πόλη μας. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλές ομάδες στην πόλη με αποτέλεσμα το πολύ καλό έμψυχο υλικό, να μοιράζεται και να μην έχει η πόλη μας αυτή τη στιγμή μία και υψηλού επιπέδου ομάδα.    
 
Τι πιστεύεται ότι θα μπορούσε να γίνει γι΄ αυτό;
Δυστυχώς, δε μπορώ να φανταστώ πως θα μπορούσε να  βρεθεί μια δίκαια και ελπιδοφόρα λύση. Μια συνένωση των Σωματείων; Για κάποιον τρίτο ακούγεται ως λογική σκέψη. Υπάρχουν όμως τεράστιες αποστάσεις στη φιλοσοφία και τη λειτουργία των Σωματείων. Η δική μας φιλοσοφία, ας πούμε, είναι συγκεκριμένη, παραμένει η ίδια από ιδρύσεως, φαίνεται άλλωστε από τις κινήσεις που κάνουμε σε όλα τα επίπεδα και δεν μπορεί ν΄ αλλάξει. Είναι το συμβόλαιό μας με τους συμπολίτες μας που μας στηρίζουν αλλά και τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους. Κάνουμε υπομονή, δουλεύουμε σωστά, μεθοδικά και με συγκεκριμένους στόχους, ώστε σε λίγα χρόνια από σήμερα, η πρώτη φουρνιά του Αναπτυξιακού μας, να πλαισιώσει την Αντρική ομάδα. Σ΄  αυτό επενδύουμε γι΄ αυτό και διαθέτουμε ένα εξαίρετο προπονητικό team, που έχει ως κύριο μέλημα να μάθει σ΄ αυτά τα παιδιά σωστό και ολοκληρωμένο μπάσκετ. Η ποιότητα στην εκμάθηση του μπάσκετ μας ενδιαφέρει και όχι η στείρα προσέλευση παιδιών στην ομάδα.
 
Ποιοι είναι οι προπονητές στην ομάδα σας;
Προπονητής στο Αντρικό τμήμα αλλά και στο Προπαιδικό, είναι ο κ. Ζήσης Μπαρτζώκας. Ο κ. Βαγγέλης Τσιανάκας έιναι προπονητής στο Εφηβικό και στα Γ΄ και Δ΄  τμήματα Ακαδημιών και ο κ.  Δημήτρης Ρήνος είναι προπονητής του Παιδικού και στα Α΄ και Β΄ τμήματα Ακαδημιών. Μαζί μας έχουμε από φέτος και τον κ. Γιάννη Παπαθανασίου, επί σειρά ετών Ομοσπονδιακό προπονητή στα Εθνικά μας συγκροτήματα Παίδων και Εφήβων και ο οποίος  σε συνεργασία με τους προπονητές μας έχει αναλάβει το συντονισμό του αναπτυξιακού προγράμματος του Σωματείου. Επίσης διεξάγει κάθε Πέμπτη στο ¨Λιάπειο¨, προπονήσεις σε αθλητές της ομάδος μας που συμμετέχουν σ΄ αυτά τα τμήματα.
 
Να ξαναγυρίσουμε στο θέμα της διαφορετικής φιλοσοφίας σας – καθώς είναι πολύ σημαντικό – και να πούμε περισσότερα;
Αυτό που θέλουμε για τους αθλητές μας, πρωτίστως, είναι να έχουν αθλητική παιδεία, κάτι που δυστυχώς στις μέρες μας τείνει να γίνει εξαίρεση από κανόνας και να μάθουν το μπάσκετ σωστά. Από ΄κει και πέρα θέλουμε να αποκτήσουν διευρυμένους ορίζοντες, να κάνουν τις συγκρίσεις τους με τις μεγάλες ομάδες του κέντρου (Θεσ/νίκη), ν΄ αντιμετωπίζουν δύσκολες αθλητικές συνθήκες και να βλέπουν διαφορετικές εικόνες από αυτές που προσφέρει η Δυτ. Μακεδονία. Έτσι ξεκινήσαμε από φέτος να υλοποιούμε και αυτή τη δεύτερη συνιστώσα, κάνοντας κάποιες κινήσεις ¨απεγκλωβισμού¨. Οργανώθηκαν φιλικοί αγώνες, αρχικά με τον ΠΑΟΚ, με τη συμμετοχή όλων των τμημάτων υποδομής με όλους τους αθλητές μας να αγωνίζονται και κατόπιν παρακολούθησαν τον αγώνα της Α1 μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ίκαρου Καλλιθέας. Στην επόμενη δραστηριότητά μας, το τμήμα των Παμπαίδων αντιμετώπισε τον ¨ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗ¨ σε δύο φιλικά και τον ΑΡΗ σε ένα. Μέσα στο Μάρτιο, προγραμματίζουμε φιλικούς αγώνες όλων των Ακαδημιών μας με τον ΑΡΗ Θεσ/νικης, αλλά και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Εδώ θα ήθελα να τονίσω ότι σε επίπεδο αναπτυξιακού, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η συμμετοχή των παιδιών στον αγώνα, (μέσω της οποίας θα νιώσουν τη μαγεία του μπάσκετ) και όχι το πρεστίζ της νίκης (παρεμπιπτόντως  είχαμε θετικό ισοζύγιο αποτελεσμάτων στους αγώνες που δώσαμε και αυτό σημαίνει πολλά).Και να  ΄στε σίγουροι, ότι αυτή η φιλοσοφία θα δώσει όραμα και προοπτική και θ΄ ανοίξει το δρόμο στους αθλητές μας. Παράλληλα όμως  θα δώσει την ικανοποίηση σ΄ εμάς ότι θα επαναφέρουμε μετά από πολλά χρόνια, σ΄ αυτή την πόλη μια ισχυρή και υγιή ομάδα, κάτι που το αξίζει και το δικαιούται.
 
Σας ευχαριστώ πολύ κύριε Γκοβεδάρε.
 Κι εγώ σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.  

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΩΝ ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ

Τελευταία Νέα


Created with Admarket's flickrSLiDR.

Video

facebook

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 

    Βαθμοί Α Επίθ Άμυν +/- Θέση
1 ΑΣ ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ 31 16 1208 967 241 -
2 ΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 29 16 1134 984 150 + 1
3 ΓΣΚ ΛΑΣΣΑΝΗΣ 28 16 1160 1055 105 - 1
4 ΑΣ ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ 27 16 1144 1051 93 -
5 ΓΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ 26 16 1169 1149 20 -
6 Α.Σ. ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ 22 16 1145 1176 -31 + 1
7 ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 22 16 1034 1137 -103 - 1
8 ΑΠΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ 22 16 1169 1174 -5 -
9 ΑΣ ΦΟΙΝΙΞ ΚΟΖΑΝΗΣ 22 16 1092 1077 15 -
10 ΑΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟ 21 16 970 1134 -164 -
11 ΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ 19 16 941 1066 -125 -
12 Α.Π.Σ. Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ 17 16 957 1153 -196 -
2019-2020 Season Standings
ΕΚΑΣΔΥΜ - Α ΕΚΑΣΔΥΜ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πληροφορίες για εγγραφές στο τηλ. 6936534778. Γιάννης Γκοβεδάρος Υπεύθυνος Τμημάτων Υποδομής και Αναπτυξιακού, Σιακαβάρας Δημήτρης 6936102617 .
Με κάθε εγγραφή, δώρο σετ προπόνησης, σάκο και αθλητική φόρμα με κουκούλα της ομάδος.